flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нововведення в організації роботи Роздільнянського районного суду Одеської області

30 травня 2017, 15:35

 

Нововведення в організації роботи

Роздільнянського районного суду Одеської області

Нововведення — це впровадження нових ідей, продуктів, послуг і виробничих процесів.

Так, з метою забезпечення права громадян на доступ до правосуддя, гарантування права на судовий захист та сприяння впровадженню міжнародних стандартів в Роздільнянському районному суді Одеської області (далі - Суд) запроваджено ряд заходів щодо підвищення якості та доступності надання судово-адміністративних  послуг.

Станом на теперішній час у Суді функціонує вже чимало послуг, які значно спрощують процес взаємодії суду з громадянами, сприяють оперативності обміну інформацією та позитивно впливають на рівень відкритості суду для  населення, а також полегшують роботу працівників апарату суду.

Так, з метою запобігання втручання в діяльність судової системи в судах з 01.01.2011 року  встановлена автоматизована програма «Документообіг суду «Д-3». В даній програмі передбачено функцію автоматизованого розподілу справ між суддями, що виключає можливість втручання в роботу «людського фактору». В програмі  створюються електронні справи на підставі поданих до суду позовних заяв, (заяв, справ, матеріалів) кримінальних проваджень (клопотань та матеріалів на підставі яких суд здійснює контроль з дотримання вимог законодавства на стадії досудового слідства), протоколів про адміністративні правопорушення та інше.

З інформацією щодо автоматизованого розподілу справ, а також про сторони спору та предмет позову, дату надходження позовної заяви, апеляційної, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення, стадії розгляду справи, місце, дату і час судового засідання, рух справи з одного суду до іншого можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Суду.

Також на офіційному веб-сайті Суду є інформація про реквізити для сплати судового збору. Можливо сформувати квитанцію та онлайн сплатити судовий збір.

Крім того, учасники процесу сповіщаються про дату, час та місце розгляду справи за допомогою SMS – повідомлення.

Новацією суду є можливість  проведення судових засідань у режимі відеоконференції та запровадження онлайн-трансляції судових засідань.

Запроваджено обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу в частині надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронному вигляді, на підставі їх заяви.

Ефективність роботи суду забезпечується за допомогою упорядкованого внутрішнього середовища та організації праці, згуртованості команди працівників та ефективної внутрішньої комунікації.

 

                                                                                                                                                   Прес-секретар суду Дзвінчук О.В.