flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за фактом наруги над могилами

24 вересня 2020, 11:41

Суддя Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши обвинувальний акт відносно громадянина К., дії якого кваліфіковано за частиною 3 статті 297 КК України, - дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з корисливих чи хуліганських мотивів, або щодо пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, або поєднані із застосуванням насильства чи погрозою його застосування, визнав громадянина К. винуватим за частиною 3 статті 297 КК України, та призначив покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/1248/20.

 

Інформаційно: громадянин К., будучи раніше засудженим Роздільнянським районним судом Одеської області, належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та вчинив новий злочин при наступних обставинах.

29 квітня 2020 року біля 11:00 години мешканець Роздільнянського району Одеської області, громадянин К., прийшов на місцеве нове кладовище, розташоване по вулиці Виноградній за межами смт. Лиманське, де став збирати солодощі та розпивати вино, залишені родичами на могилах померлих.

Під час перебування на кладовищі громадянин К., біля 13:00 години зустрів місцевих дітей, з якими продовжив ходити по кладовищу та збирати солодощі. В подальшому, громадянин К., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, запропонував дітям руйнувати надмогильні споруди, на що останні відмовились.

В подальшому, обвинувачений К., реалізуючи свій умисел, спрямований на наругу над могилою, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, нехтуючи громадською моральністю у сфері шанобливого ставлення до померлих, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та демонструючи дітям свою зухвалість, зневагу суспільним цінностям та загальновизнаним нормам ставлення до померлих та місць їх поховання, о 14:00 годині застосовуючи фізичну силу почав навмисно руйнувати надмогильні споруди, шляхом їх розбиття та повалення, в результаті чого осквернив чотири могили.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 29 квітня 2020 року, громадянин К., покинув (Нове) кладовище та біля 14 години 30 хвилин пройшов до території старого кладовища (закритого), що розташоване в смт. Лиманське, Роздільнянського району Одеської області по вулиці Гагаріна, без номеру, та в присутності дітей, діючи повторно, порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, нехтуючи громадською моральністю у сфері шанобливого ставлення до померлих та місць їх поховання, а також честі та гідності померлих, з хуліганських мотивів, застосовуючи фізичну силу почав навмисно руйнувати надмогильні споруди, шляхом їх розбиття та повалення, в результаті чого осквернив три могили.

 

Звертаємо Вашу увагу, що Вирок суду не набрав законної сили!