flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у зґвалтуванні дівчинки, яка не досягла чотирнадцяти років

17 вересня 2020, 17:01

Слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області задовольнив клопотання слідчого СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області, погодженого прокурором Роздільнянської місцевої прокуратури, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина К., який підозрюється у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 4 статті 152 КК України.

           

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/1607/20.

 

Інформаційно: неодноразово в період з середини липня по 12 вересня 2020 року, точної дати слідством на цей час не встановлено, громадянин К., проживаючи у цивільному шлюбі із Н. на протязі останніх трьох років, почав проявляти симпатію до її сестри 2007 року народження, яка відповіла йому взаємністю.

Достовірно знаючи, що О. є малолітньою особою, громадянин К. почав їй пропонувати вступити з ним в статеві зносини, словесно погрожуючи, що у разі її відмови, він розповість родині про те, що вона йому симпатизує. Перебуваючи наодинці з О. за її місцем помешкання, під час відсутності її батьків, реалізуючи свій злочинний намір, направлений на задоволення статевої пристрасті, громадянин К. вступив з О. в статеві зносини з використанням геніталій шляхом вагінального проникненням в тіло потерпілої.

Інформуємо, що ухвала суду не набрала законної сили.

Пресслужба суду звертає увагу, що відповідно до положень статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.