flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у зґвалтуванні літньої жінки

31 липня 2020, 10:49

Слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області задовольнив клопотання слідчого СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області, погодженого прокурором Роздільнянської місцевої прокуратури, про обрання запобіжного заходу підозрюваному К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 152 КК України, -  вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування).

Інформаційно: близько 02 години 40 хвилин 25.07.2020 року громадянин К., будучи в стані алкогольного сп’яніння, прибув до домоволодіння, де проживає громадянка Н., 1958 року народження, з метою переночувати в приміщенні її будинку, де за допомогою фізичної сили відчинив вхідні двері до приміщення вказаного будинку і зайшовши до нього побачив Н. у приміщенні кухні будинку, після чого в нього виник умисел на вчинення дій сексуального характеру.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на вчинення дій сексуального характеру, громадянин К. підійшов до ліжка, розташованого в приміщенні кухні будинку, де лежала потерпіла Н., усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, діючи умисно,  нехтуючи правом на статеву свободу, статеву недоторканість, волю, честь і свободу особи, з мотивів задовольнити власну статеву пристрасть,  сів зверху на потерпілу Н. та застосовуючи фізичне насильство, яке виразилось у нанесенні ударів кулаками в область обличчя, подолавши опір Н. та утримуючи її на ліжку в кухні, зняв з останньої нижню білизну та вчинив відносно потерпілої дії сексуального характеру.

Інформуємо, що ухвала суду не набрала законної сили.

Пресслужба суду звертає УВАГУ, що відповідно до частини 1 статті 17 КПК України, особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.