flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17000 гривень штрафу отримав правопорушник за порушення правил щодо карантину!

30 червня 2020, 18:09

22 квітня 2020 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно громадянки П., дії якої кваліфіковані за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Судом було встановлено, що біля 04 години ранку, громадянка П., в селі Щербанка, Роздільнянського району Одеської області, здійснювала діяльність, яка заборонена під час введення на території України карантину, згідно постанови КМУ 3211 від 11.03.2020 року.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд визнав громадянку П. винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначив їй адміністративне стягнення у вигляді однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Також, відповідно до вимог статті 40-1 КУпАП, з громадянки П. стягнено судовий збір в сумі 420,40 гривень, оскільки судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/688/20

Звертаємо Вашу увагу, що постанова суду не набрала законної сили

ІНФОРМАЦІЙНО:

Згідно статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови – не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

У разі несплати штрафу в установлений законом строк постанова про адміністративне стягнення згідно із статтею 308 КУпАП буде надіслана для примусового виконання до відділу Державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцем знаходження його майна в порядку, встановленому законом.