flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав обвинувачений за контрабанду наркотичних засобів

16 червня 2020, 15:39

 

Колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши обвинувальний акт відносно громадянина К., дії якого кваліфіковано за ч.2 ст.15, ч.3 ст.305 та ч.3 ст.307 КК України, визнала громадянина К. винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.3 ст.305 та ч.3 ст.307 КК України, та призначила покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №511/817/20.

Інформаційно: приблизно на початку січня 2020 року у громадянина К. виник злочинний умисел на придбання, з метою подальшого збуту та контрабандного переміщення через митний кордон України до Республіки Молдова, особливо небезпечних психотропних засобів та наркотичних речовин. На виконання вказаного злочинного умислу, приблизно у 20-х числах січня 2020 року при невстановлених обставинах, з корисливих мотивів та з метою отримання нелегального доходу, знаходячись на території Республіки Молдова здійснив два замовлення через інтернет магазин особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено - РVР (1-феніл-2-піолідин-1-іл-пентан-1-он) оплативши вказане замовлення електронною валютою - «bіtсоіn», , та друге замовлення, яке складалось з психотропної речовини амфетамін, особливо небезпечної психотропної речовини - МДМА (3,4- метилендіоксиметамфетамін), наркотичної речовини обіг якої обмежено – кокаїн та метадон оплативши вказане замовлення електронною валютою - «bitcoin», з метою подальшого їх збуту шляхом розповсюдження на території Республіки Молдови, за більш високу ціну, з використанням тайників - схованок.

Бажаючи уникнути кримінальної відповідальності, усвідомлюючи протиправність своїх дій, громадянин К. оформив вказане замовлення на ім’я вигаданої особи.

Отримавши 30.01.2020 року відомості про надходження поштових відправлень, до поштового відділення зв’язку, громадянин К. приїхав до України на поїзді сполученням «Кишинів - Одеса». Після чого, того ж дня біля 11 години 20 хвилин прибув до поштового відділення зв’язку та отримав два поштових відправлення, які надійшли до нього з м. Львів та м.Києва, в яких знаходились замовлені ним раніше психотропні речовини та наркотичні засоби, тим самим здійснив їх незаконне придбання з метою їх подальшого збуту на території Республіки Молдови.

Після отримання поштових замовлень громадянин К. вийшов з приміщення відділення зв’язку, розпакував отримані картонні коробки, та перевіривши, що в них дійсно містяться психотропні речовини та наркотичні засоби переклав їх до внутрішнього кармана одягнутої на нього куртки та викинув пакування до сміттєвого баку. Після чого громадянин К. зберігаючи при собі незаконно придбані психотропні речовини та наркотичні засоби, на міському громадському транспорті, незаконно перевіз їх до Центрального залізничного вокзалу м.Одеса, з метою подальшого переміщення їх через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

В подальшому, продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, направленного на контрабандне переміщення наркотичного засобу, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, з метою слідуванню до Республіки Молдова громадянин К., сів в маршрутний автобус міжміського сполучення «Чорноморськ - Бендери».

В цей же день, о 14 годині 18 хвилин в зону митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Кучурган-Первомайськ» відділу митного оформлення №1 митного поста «Кучурган» Одеської митниці ДФС у напрямку руху з України до Молдови на канал руху «Червоний коридор» в’їхав рейсовий автобус сполучення «Чорноморськ - Бендери», в якому в якості пасажира перебував громадянин К., у якого під час особистого огляду у правій кишені куртки, чорного кольору в якій він був одягнутий, виявлено прихований згорток, в якому знаходилась кристалічна речовина білого кольору масою 99,120 г., яка містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он), кількісний вміст PVP 70,97 г; порошкоподібну речовину бежевого кольору масою 7,243 г., яка містить психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін, кількісний вміст амфетаміну 0,927 г.; речовину білого кольору у вигляді грудочок масою 1,786 г., та порошкоподібну речовину білого кольору масою 0,842 г., яка містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено - кокаїн, кількісний вміст кокаїну 1,963 г; суміш спресованої та порошкоподібної речовини яскраво - жовтого кольору, масою 3,158 г., яка містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - МДМА (3,4- метилендіоксиметамфетамін), кількісний вміст МДМА 0,726 г; та кристалічну речовину білого кольору, масою 9,897 г., яка містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено - метадон, кількісний вміст метадону 6,134 г., які він зберігав при собі та намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000 року, кокаїн та метадон відносяться до наркотичних засобів, обіг яких обмежено, амфетамін відносяться до психотропних речовин, обіг яких обмежено, МДМА та PVP відносяться до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Згідно Таблиць «Незначних, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, що перебувають у незаконному обігу», затвердженої Наказом Міністерства охорони здоров’я України №188 від 01.08.2000 року, 70,97 г особливо небезпечної психотропної речовини - PVP, складає особливо великий розмір; 6,134 г наркотичного засобу, обіг якого обмежено - метадону, складає великий розмір; 1,963 г наркотичного засобу, обіг якого обмежено - кокаїну, складає великий розмір; 0,726 г особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено - МДМА, складає невеликий розмір; 0,927 г психотропної речовини, обіг якої обмежено - амфетамін, складає невеликий розмір.

Звертаємо Вашу увагу, що Вирок суду не набрав законної сили!