flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років позбавлення волі отримав обвинувачений в умисному вбивстві, який самовільно залишив військову частину

20 лютого 2020, 17:24

20 лютого 2020 року, колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши матеріали кримінального провадження у відношенні громадянина К. дії якого кваліфіковані за ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство, та ч.4 ст. 407 КК України - самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене особами, визнали громадянина К. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.115 ч. 1 КК України, і призначили йому покарання за ст.115 ч.1 КК України у виді позбавлення волі строком на 10 (десять) років.

 Громадянина К. визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.407 ч. 4 КК України, і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

На підставі ст. 70 ч. 1 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням остаточно призначено громадянину К. покарання у виді позбавлення волі строком на 10 (десять) років з відбуванням покарання у кримінально –виконавчій установі.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 505/3127/18

  Інформаційно: громадянин К., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом, діючи умисно, з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, самовільно залишив розташування військової частини та ухилявся від проходження військової служби до моменту затримання правоохоронними органами. Також, в цей період, перебуваючи на кухні квартири яка належить громадянину М., в ході вживання спиртних напоїв, на грунті виниклих неприязливих стосунків із М., керуючись раптово виниклим єдиним умислом на противне заподіяння смерті іншій людині – громадянину М., демонтувавши дерев’яну ніжку кухонного столу, громадянин К. наніс біля 4-5 ударів в область голови потерпілому, внаслідок чого від отримананих тілесних ушкоджень останній помер на місці.

Звертаємо увагу, що вирок суду не набрав законної сили!