flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено "День відкритих дверей суду"

02 травня 2019, 17:57

День відкритих дверей для учнів ЗОШ №3 м. Роздільна

 в Роздільнянському районному суді Одеської області

 

Продовжуючи свою добру традицію, колектив Роздільнянського районного  суду Одеської області 2 травня 2019 року провів день відкритих дверей для учнів однієї зі шкіл міста. Цього року до суду були запрошені  учні 9 -10 класів.

Питання вибору професії для кожного учня школи є одним із ключових, тому суд прагне допомогти їм ближче познайомитися з процесом судочинства, роботою суддів та працівників суду.

           На початку зустрічі до відома учнів була доведена коротенька оглядова інформація про історію суду, основні завдання та аспекти діяльності. Зокрема роз’яснено, що в суді на даний час працює 6 суддів. З кожним суддею, під час розгляду справ, працює секретар судового засідання, який здійснює фіксацію процесу за допомогою звукозаписувального пристрою, та помічник судді, який допомагає у створенні процесуальних документів постанов, ухвал, рішень, тощо. Одним із центральних підрозділів суду є канцелярія, оскільки будь-яка справа чи матеріал, що потрапляє на розгляд, обробляється секретарем відповідної категорії, заноситься в єдину базу даних автоматизованої системи документообігу суду «Д-3», та передається обраному в автоматичному режимі судді на розгляд, а по закінченні провадження, повертається назад для належного оформлення та звернення до виконання рішення, постанови, ухвали чи вироку суду.

Також учні мали змогу поспілкуватися з суддею-спікером (головою суду) Роздільнянського районного  суду Одеської області.

Вони активно задавали питання щодо порядку судового процесу, черговості звернення до суду (судді) з заявами та клопотаннями, цікавилися в основному особливостями працевлаштування та роботи в установі, необхідним для цього освітнім рівнем, завданнями та обов’язками, які виконують працівники апарату суду тощо, на які суддя давала максимально вичерпні та зрозумілі відповіді. Крім того, їм було запропоновано провести так зване ігрове судове засідання, із залученням більшості учнів класу, для відтворення судового процесу та з метою детальнішого з’ясування суті роботи судді, прокурора, слідчого, адвоката, тощо, і ролі кожного з них під час судового розгляду справи. 

Також, для покращення теоретичних знань в галузі права, учні за допомогою власних гаджетів пройшли онлайн опитування на тему «Молодий правознавець», яке підготували працівники апарату суду.

При проведенні даного заходу  ми  окремо зупинилися на таких темах як «Запобігання злочинності серед неповнолітніх» та «Розгляд кримінальних проваджень відносно неповнолітніх».

 

    Ми піклуємося про молоде покоління, щиро прагнемо, щоб вони отримали належну освіту та професію на майбутнє з гідною оплатою праці та впевненістю в завтрашньому дні. Нашій державі потрібні висококваліфіковані молоді юристи, як і спеціалісти інших галузей, адже саме їм розбудовувати нашу країну, піднімати її престиж та рівень на міжнародній арені, тому ми, зі свого боку, намагалися донести до учнів, що робота суду дуже важлива для суспільства та в той же час потребує високого професійного рівня, який можна отримати лише шляхом постійного, кропіткого навчання та роботи над собою.