flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Консультаційна Місія Європейського Союзу допомагає налагоджувати стратегічні комунікації

15 липня 2015, 09:13

  У рамках реалізації мандату Консультаційної місії Європейського Союзу  6-9 липня 2015 року відбувся робочий візит представників відповідальних за взаємодію зі ЗМІ Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України до Великого Герцогства Люксембург.

Метою візиту було знайомство з роботою офісів з комунікаційної політики органів державної влади Люксембургу та проведення тренінгу з питань розробки стратегії комунікації для представників органів державної влади України.

 

 

Під час візиту учасники відвідали Верховний  та Апеляційний суди Великого Герцогства, Генеральний офіс Поліції Люксембургу, а також Генеральну прокуратуру Люксембургу.

Відвідуючи службу преси та комунікації поліції Люксембургу, учасники дізналися про організаційну структуру служби, її повноваження та функції, а  також порядок організації, координації та реалізації внутрішніх та зовнішніх комунікацій поліції.

Речник судової влади Великого Герцогства Люксембург розповів про адміністративно-територіальний поділ Герцогства, організацію судової системи та її адміністрування. Цікавим для учасників став той факт, що всі 7 судів Великого Герцогства Люксембург розташовані в так званому «Судовому кварталі» (The CiteJudiciare). Загальна кількість суддів Люксембургу складає 127 суддів. Кожен суддя зобов’язаний вільно володіти та спілкуватися 4 мовами: люксембурзькою, німецькою, французькою та англійською. Призначаються судді на посаду Великим Герцогом за пропозицією Уряду Люксембургу. Судові засідання є відкритими для преси та громадян, проте здійснювати фото-, аудіо- та відеофіксацію заборонено.

Головою відділу преси та публічної інформації Консультаційної місії ЄС Віктором Ройтером було проведено навчальний тренінг з питань розробки комунікаційної стратегії державних установ під час якого учасники мали змогу отримати практичні навички та знання.

 

Довідково: Мета Консультаційної місії ЄС — посилити та підтримати реформи сектору цивільної безпеки України і таким чином зробити свій внесок у їх планування та реалізацію. Це призведе до створення в Україні збалансованих сил безпеки, які гарантуватимуть верховенство права, виконуватимуть правоохоронні функції, посилюючи власну легітимність у всіх сферах і регіонах України та зміцнюючи довіру громадськості з повним дотриманням прав людини. КМЄС консультує та надає підтримку відповідним державним органам України в секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні правоохоронних органів (міліції, Прикордонної служби, Національної Гвардії та Служби безпеки) та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).