flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головою Вищої ради юстиції обрано Ігоря Бенедисюка

15 червня 2015, 09:14

 


Головою Вищої ради юстиції обрано Ігоря Бенедисюка (оновлено)

09.06.2015

Сьогодні, 9 червня 2015 року, Вища рада юстиції зібралася на перше організаційне засідання у складі, сформованому відповідно до Закону України «Про Вищу раду юстиції», з урахуванням змін, передбачених Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд».

Засідання відкрив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк. На початку засідання Ярослав Романюк привітав членів ВРЮ із початком роботи та вручив новопризначеним членам Ради Почесні відзнаки члена ВРЮ - колари. До порядку денного було внесено питання про обрання Голови Вищої ради юстиції.

Шляхом таємного голосування 17 голосами "за" Головою Вищої ради юстиції було обрано суддю Вищого господарського суду України Бенедисюка Ігоря Михайловича.

Вступаючи на посаду Голови ВРЮ, Ігор Бенедисюк подякував присутнім за обрання, пообіцявши, що новий склад Вищої ради юстиції працюватиме чесно та сумлінно, аби "виправдати наданий кредит довіри".

Сьогодні на засіданні члени ВРЮ шляхом таємного голосування заступником Голови ВРЮ обрали суддю Вищого адміністративного суду України Олексія Муравйова.

Крім того, Рада сформувала склад секцій та затвердила штатний розпис, що дозволяє членам Вищої ради юстиції бути призначеними до апарату ВРЮ на постійній основі. 

Нагадаємо, що до складу Вищої ради юстиції відповідно до Конституції України та Закону "Про Вищу раду юстиції" входить 20 осіб. Наразі призначено та склали присягу 17 членів ВРЮ, три з яких входять до складу Ради за посадою.

Відділ взаємодії зі ЗМІ