flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ООАС відбудеться спільний тренінг для прес-секретарів та журналістів

14 травня 2015, 10:21

 14 травня 2015 року в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду (вул. Фонтанська дорога, 14) відбудеться фінальний тренінг для прес-секретарів судів Одеської області та журналістів регіональних ЗМІ в рамках грантової програми «Налагодження діалогу судів та ЗМІ – шлях до порозуміння з громадськістю».

Мета заходу:

підвищити обізнаність прес-секретарів судів з особливостями роботи українських медіа;

налагодити діалог між судами та ЗМІ для забезпечення точності і обєктивності повідомлень щодо судів у новинах;

вдосконалити навички відповідальних працівників судів щодо розповсюдження публічних документів та іншої відкритої інформації про суди;

визначити потреби журналістів у актуальній інформації про діяльність суду;

зясувати оптимальні напрямки взаємодії.

Тренінг проведуть - суддя Львівського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наукВолодимир Кравчук,  головний редактор «Судово-юридичної газети» Наталія Мамченко та кореспондент «Судово-юридичної газети» Вячеслав Хрипун (Київ).

Учасники навчання зможуть на практиці порівняти підходи до висвітлення інформації журналістами та прес-секретарями судів.

По закінченню заходу учасники отримають сертифікати.

Початок тренінгу о 09.30

 

 За додатковою інформацією звертайтесь до Надії Бойко, прес-секретаря Одеського окружного адміністративного суду, за телефоном: 048-705-57-83 або електронною поштою press-secretary@adm.od.court.gov.ua

 

Метою  програми, яка впроваджується ГО «Спілка юристів Одеської області» є покращення комунікації  громадськості  з судами  на  регіональному  рівні  через використання сучасних інструментів взаємодії, сприяння  професійному  зростанню  учасників комунікації та, -  розвитку  сегменту  судової інформації в регіональному медіа-просторі. Грантова програма реалізується в період з березня по червень 2015 року за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

 

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Діяльність проекту ґрунтується на досягненнях попереднього проекту USAID «Україна: верховенство права», який реалізовувався з травня 2006 по вересень 2011 року . Мета проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади.. Детальнішу інформацію про проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті www.fair.org.uaабо за телефоном +38 (044) 581-3303.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,7 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebookhttps://www.facebook.com/USAIDUkraine.