flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи підозрюваним у підпалі поліцейського автомобіля

19 вересня 2024, 10:03

Роздільнянським РВП ГУНП в Одеській області затримано двох осіб, один з яких неповнолітній, за підозрою у підпалі поліцейського автомобіля за попередньою кваліфікацією вчиненого ними кримінального  правопорушення - частина 2 статті 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу за попередньою змовою групою осіб), за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Вказані особи були доставлені до Роздільнянського районного суду Одеської області для обрання їм запобіжних заходів на період проведення досудового розслідування.

18 вересня 2024 року Роздільнянським районним судом Одеської області обрано відносно підозрюваного П. та Н. запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з одночасним визначенням розміру застави у розмірі 242 240,00 гривень.

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/3573/24.

ІНФОРМАЦІЙНО:  

За матеріалами клопотання, П. 2005 року народження,  разом з Н., 2007 року народження, у яких напередодні виник умисел на знищення шляхом підпалу транспортного засобу марки «RENAULT EXPRESS», власником якого є ГУНП в Одеській області, прибули на адресу місця знаходження транспортного засобу.

Далі,  П. з Н.  реалізуючи свій злочинний умисел, підійшли до вказаного автомобілю, та  П. за допомогою запалювальної суміші облив передню частину автомобіля в ділянці лобового скла та за допомогою газової запальнички здійснив умисний підпал цієї суміші в результаті чого було пошкоджено передню частину цього автомобілю, а Н. в цей час здійснював відеозапис дій П. на мобільний телефон останнього.

 

ВАЖЛИВО:

Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).

 

Ухвали слідчого судді про обрання підозрюваним запобіжного заходу не набрали законної сили.