flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі за зґвалтування та грабіж

01 квітня 2024, 17:19

Роздільнянський районний суд Одеської області за результатами розгляду обвинувального акту відносно громадянина К., дії якого стороною обвинувачення були кваліфіковані за частиною 1 статті 152 КК України (вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним та анальним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування)) та частиною 4 статті 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений в умовах воєнного стану) постановлено вирок про визнання К. винуватим у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень та призначено йому остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі строком на 7 (сім) років

 

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/1426/23.

 

ІНФОРМАЦІЙНО: Неповнолітній обвинувачений К. (15 років) з особою, яка особа не досягла віку кримінальної відповідальності (12 років), нехтуючи правом на статеву свободу і статеву недоторканість, шляхом залякування, застосувавши ножі,  змушували  А. до статевого акту, після чого, незважаючи на її заперечення, застосували вдвох фізичну силу та подавивши таким чином волю А., К. вчинив стосовно неї дії сексуального характеру, внаслідок чого потерпіла отримала тілесні ушкодження.

Крім того, К. після вчинення дій сексуального характеру, реалізуючи спільний злочинний умисел, разом з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, так як особа не досягла віку кримінальної відповідальності, відкрито заволоділи майном А., а саме: з кишень куртки та джинсів забрали грошові кошти в сумі 200 гривень та навушники білого кольору марки «Носо», вартістю 716,66 гривень, після чого з місця скоєння злочину зникли, розпорядившись майном А. на власний розсуд.

 

Вказаний вирок суду не набрав законної сили.

 ВАЖЛИВО: особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).