flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 8-м років позбавлення волі за вбивство дівчини під час спору з егоїстичних мотивів

12 лютого 2024, 17:58

Роздільнянський районний суд Одеської області визнав К. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України (вбивство) та призначив покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/771/23.

ІНФОРМАЦІЙНО: громадянин К.,  знаходячись в стані алкогольного сп'яніння у кімнаті будинку в с. Н. Роздільнянського району Одеської області, разом з Ю. та С., в результаті спору з останньою, з метою умисного вбивства С. з егоїстичних мотивів, здійснив один постріл з одноствольної рушниці  з близької відстані у голову С., яка в цей час знаходилася навпроти нього, в результаті чого настала смерть останньої від несумісної з життям травми голови.

Перед вчиненням пострілу поспорив з дівчиною, що він зможе вистрілити їй в голову, а остання не відчуваючи в його словах загрози,  поставила його дії під сумнів.

Під час слухання справи суд не знайшов підстав для перекваліфікації  дій К. з умисного вбивства (ст.115 КК України) на вбивство з необережності (ст.119 КК України) в результаті необережного поводження зі зброєю, тобто на менш тяжкий злочин, так як встановлені судом обставини свідчили не на користь захисної позиції обвинуваченого.


Вказаний вирок суду не набрав законної сили.

 

ВАЖЛИВО: особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).