flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведено підсумки роботи судів України за рік і РСУ оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів за 2023 рік та інтерактивну карту судів України

29 січня 2024, 17:57

Підведено підсумки роботи судів України за 2023 рік, одного із найскладніших для України року, пов’язаного з агресивною повномасштабною війною, яку 24 лютого 2022 року розпочала росія.

Загалом на розгляд в суди України за 2023 рік надійшло 2 988 897 справ  та матеріалів.

Зокрема, до Роздільнянського районного суду Одеської області надійшло за 2023 рік на розгляд 5671 справ та матеріалів.

На підставі підсумків роботи судів за 2023 рік Рада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного 2023 року.

Так, чисельність штату суддів Роздільнянського районного суду Одеської області станом на 2023 рік  складає – 6 (шість) осіб, тоді як кількість справ, які надішли на розгляд до суду свідчать про перевищення нормативного навантаження на  одного суддю  – така кількість справ по нормативу повинна розглядатись судом в складі не менше 8 суддів у штаті.

Відтак, кількість справ в період запровадженого в Україні воєнного стану невпинно зростає. 

Між тим, Роздільнянський районний суд Одеської області справляється з цим навантаженням, вжито всі необхідні заходи для безперервного здійснення правосуддя та захисту прав і свобод громадян попри воєнні дії та окупацію частини українських територій, а також забезпечення безпеки всіх учасників судових процесів.

Наша держава справляється з усіма викликами в такий важкий період. Державою фінансуються безперебійно і витрати на заробітну плату працівників суду, забезпечуються такі важливі основи життєдіяльності суду як витрати на електроенергію, поштову кореспонденцію, папір, послуги інтернету, розширює свої можливості підсистема ЄСІТС «Електронний суд».

В Одеській області Роздільнянський районний суд Одеської області за кількістю справ та матеріалів, що надішли на розгляд за 2023 рік є 12 (дванадцятим) із 33 судів області.