flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Притягнуто до адміністративної відповідальності особу за пошкодження банерів на Алеї Слави у місті Роздільна

11 січня 2024, 14:41

Роздільнянський районний суд Одеської області за результатами розгляду матеріалів справи про адміністративне правопорушення відносно К., дії якого працівниками поліції були кваліфіковані за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство) прийняв постанову про визнання К. винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення та призначив максимальний штраф, передбачений санкцією статті – 119,00 гривень, а також стягнув  на користь держави судовий збір у розмірі 605,60 гривень.

При накладенні стягнення, суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність.

Так, до обставин, що пом’якшують відповідальність, суд визнав  щире розкаяння винного.

До обставин, що обтяжуюють покарання, суд визнав вчинення правопорушення в стані сп'яніння.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 511/41/24.

Інформаційно: громадянин К. в стані алкогольного сп’яніння у міському парку міста Роздільна, а саме: на Алеї Слави вчинив зривання 3-х банерів з фото загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, чим порушив громадський порядок.

Звертаємо увагу громадян, що вказана постанова суду не набрала законної сили.

Довідково: санкція статті 173 КУпАП передбачає покарання у виді накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.