flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання

19 грудня 2023, 09:31

В провадженні Роздільнянського районного суду Одеської області перебуває на розгляді кримінальне провадження за обвинуваченням К., дії якого кваліфіковано за частиною 4 статті 189 КК України (вимагання).

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 505/4093/23

Так, під час чергового судового засідання, колегією суддів було продовжено на два місяці строк цілодобового домашнього арешту обвинуваченому, оголошено обвинувальний акт та встановлено порядок дослідження доказів.

Інформаційно: К., у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, достовірно знаючи, що Н. займає посаду директора, та будучи обізнаним про матеріальний стан його сім’ї, вирішив вчинити дії, направлені на вимагання чужого майна у вигляді грошових коштів, з погрозою розголошення відомостей, що на думку К. могли дискредитувати Н.

Реалізуючи свій умисел, К. впродовж травня 2023 року збирав інформацію про Н. з метою розповсюдження в соціальних мережах.

Так, у червні 2023 року К. створив компрометуючу публікацію відносно Н., яку опублікував на своєму YouTube каналі.

Далі, К. зустрівся з сином Н. у місці, яке попердньо визначив К., де у рішучій формі запропонував сину Н., щоб його батько передав К. грошові кошти у сумі 20-25 тисяч гривень та у подальшому передавав вказану суму щоквартально, а К. у свою чергу не буде вчиняти дії, направлені на компрометування та дискредитацію Н., як директора.

Н. погодився на незаконні вимоги К. 

Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).