flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі за нанесення тяжких тілесних ушкоджень

21 вересня 2023, 18:01

Роздільнянський районний суд Одеської області за результатами розгляду обвинувального акту відносно К., дії якого кваліфіковано за частиною 2 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, вчинене з метою залякування потерпілого та таке, що спричинило смерть потерпілого), визнав К. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною 2 статті 121 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років.

К. знаходився за місцем постійного проживання своєї бабусі З. та її співмешканця  Т., де З. та Т. вживали спиртні напої.

Після вживання спиртних напоїв Т., між останнім та К. на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин виникла сварка, в ході якої у К. виник умисел на залякування та нанесення тілесних ушкоджень Т.

Реалізуючи свій злочинний умисел, К., діючи умисно, з метою залякування та спричинення тілесних ушкоджень Т., з мотиву помсти за дії потерпілого по відношенню до бабусі обвинуваченого,  використовуючи свою фізичну силу численні удари потерпілому в область голови, які відносяться до категорії тяжких  і від яких потерпілий  помер того ж дня на місці події.

 

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/2493/22

 

Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).