flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у незаконному заволодіні мопедом відправили під варту

13 вересня 2023, 09:51

Роздільнянський районний суд Одеської області застосував за результатами розгляду клопотання слідчого відділу Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області запобіжний захід до підозрюваного К., дії якого кваліфіковано за частиною 2 статті 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) у вигляді тримання під вартою та одночасно визначив розмір застави у розмірі 53 680,00 гривень.

К., будучи раніше судимим за корисливі злочини, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та вчинив новий злочин за наступних обставин.

Так, за усною домовленістю з Г., К. з початку серпня 2023 року почав проживати в місті Роздільна Одеської області в будинку.

Маючи вільний доступ до будинку та господарських приміщень, К. побачив в гаражі мопед марки «Сузукі», після чого у нього виник злочинний умисел на незаконне заволодіння вказаним мопедом.

З цією метою, К., умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, шляхом зловживання довірою, запропонував придбати мопед Н., як свою власність, після чого привів останнього до гаражного приміщення та передав мопед марки «Сузукі», чим спричинив матеріальні збитки потерпілому.

  • обгрунтована підозра у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення
  • доведені ризики, а саме: підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків у цьому ж кримінальному провадженні, вчинити інше кримінальне правопорушення
  • відсутність у підозрюваного постійного місця проживання та міцних соціальних зв'язків
  • підозрюваний раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів, відбував покарання в місцях позбавлення волі та після звільнення продовжив вчиняти кримінальні правопорушення, має непогашені судимості

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/2773/23

Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).