flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося урочисте відкриття нового приміщення Середино-Будського районного суду

29 грудня 2014, 07:44

19 грудня 2014 року в м. Середина-Буда Сумської області відкрито нове приміщення районного суду.

У церемонії відкриття взяли участь:  начальник територіального управління ДСА України в Сумській області Віктор Кібець, голова апеляційного суду Сумської області Владислав Ященко, голова Середино-Будської міської ради Олександр Ген, голова Середино-Будської районної ради Валерій Шинко,  голова Середино-Будської РДА Володимир Ніколаєв, представники громадськості.

У Середино-Будському районному суді судочинство здійснюють 3 судді, в апараті суду працює 14 працівників.

З 1963 року Середино-Будський районний суд розміщувався в старій будівлі за адресою: вул. Вокзальна, 26, яка абсолютно не відповідала елементарним вимогам до приміщень судів. Працівники розміщувались у двох  тісних кабінетах, був лише один зал для проведення судових засідань, відсутнє приміщення для розміщення архіву суду.

Не дивлячись на економічні та фінансові складнощі у державі, в 2014 році територіальним управлінням ДСА України в Сумській області проводилася значна робота із забезпечення судів приміщеннями, пристосованими для відправлення правосуддя, зі створення належних умов для їх діяльності. Так, у жовтні 2014 року судді та працівники Роменського міськрайоннного суду отримали нове приміщення, а вже сьогодні Середино-Будський суд розташувався в нових, комфортних умовах.

Нове приміщення суду за адресою: м. Середина-Буда, вул. Комуністична,16 пристосовано під потреби судової установи (суд займає третій поверх триповерхової будівлі). Загальна площа суду -  587,3 кв. м, на якій облаштовано 3 кабінети суддів, 3 зали судових засідань, 6 кабінетів для працівників суду, 1 кабінет для прокурора та адвоката, 1 кімната для архіву, 2 камери для підсудних та 1 кімната для конвою. Всі кабінети обладнано комп’ютерною та оргтехнікою. Відповідно до вимог сьогодення обладнані зали судових засідань.

Подарунком для новоселів від гостей стала  нова  система фіксації судового процесу.