flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Застосовано запобіжний захід до підозрюваного у вчиненні шахрайських дій

07 лютого 2023, 17:46

Роздільнянським районним судом Одеської області застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до підозрюваного К., дії якого кваліфіковано за частиною 3 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Інформаційно: у громадянина К., який в період часу з 14.12.2021 по 14.12.2022 знаходився за межами території України, виник злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння чужим майном, шляхом обману, зловживанням довірою та з використанням електронно-обчислюваної техніки.

Для реалізації свого злочинного умислу, громадянин К. перебуваючи за межами території України, переслідуючи корисливі мотиви, з метою подальшого обману, вигадав декілька версій (подій), що в дійсності ніколи не відбувались, а саме: неправдиві події пов’язанні з наданням матеріальної допомоги на лікування родичу, який отримав тілесні ушкодження внаслідок ракетного обстрілу території України з боку Російської Федерації та пов’язаних з наданням матеріальної допомоги родичам для можливості звільнення останніх з тимчасово окупованої території України.

В результаті реалізації свого злочинного умислу, громадянин К. заволодів грошовими коштами потерпілих осіб на загальну суму понад 190 тисяч гривень.

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили!

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/2449/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини 3 статті 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.