flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного за незаконне заволодіння транспортним засобом

02 грудня 2022, 12:32

Роздільнянським районним судом Одеської області за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному К., дії якого кваліфіковано за частиною 2 статті 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначено розмір застави, як альтернативний запобіжних захід у розмірі 99 240,00 гривень.

Інформаційно: К., будучи раніше судимим, на шлях виправлення не став, маючи не зняту та непогашену в законному порядку судимість, 30 листопада 2022 року знаходячись біля домоволодіння І., помітив автомобіль марки «ВАЗ» модель «21011». В цей час у К. виник злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння вказаним транспортним засобом.

Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, К. шляхом вільного доступу проник до салону автомобіля марки «ВАЗ», модель «21011», який був не зачинений, а ключі знаходилися в замку запалювання, сів за кермо, запустив двигун та попрямував на вказаному автомобілі в напрямку с. Новоселівка Роздільнянського району Одеської області.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/2583/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини другої статті 289 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.