flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою – підозрюваному за крадіжку в умовах воєнного стану обрано запобіжних захід

03 листопада 2022, 16:27

Роздільнянським районним судом Одеської області за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному К., дії якого кваліфіковано за частиною 4 статті 185 КК України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначено розмір застави, як альтернативний запобіжних захід.

Інформаційно: К., будучи раніше судимим та маючи не зняту та не погашену у законному порядку судимість, на шлях виправлення не став, повторно вчинив умисний злочин при наступних обставинах.

Так, К. прийшов до домоволодіння Г., де в нього виник злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, таємно, протиправно, шляхом вільного доступу, перебуваючи в одній із жилих кімнат домоволодіння, К. викрав мобільний телефон марки «Xiaomi», модель «Xiaomi Redmi», 9 A, темно-синього кольору, бувшого у використанні, вартістю 3135,50 гривень, а також карту пам’яті для мобільного телефону micro-SD 16 GB, бувшого у використанні, вартістю 110,00 гривень, які належать Ч., 2005 року народження.

Після чого з викраденим майном з місця скоєння злочину зник, розпорядившись ним на власний розсуд, чим спричинив потерпілому Ч. матеріальні збитки на загальну суму 3245,50 гривень.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/1896/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини 4 статті 185 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.