flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному, який в стані алкогольного сп’яніння порушив ПДД, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження

28 жовтня 2022, 16:49

Слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області за результатами розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження), постановив ухвалу, відповідно до якої підозрюваному К. було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний період доби.

 

Інформаційно: громадянин К., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (0,96 % етилового спирту в крові), не маючи при собі посвідчення на право керування транспортним засобом, ігноруючи вимоги до власної безпеки та безпеки інших учасників дорожнього руху, приступив до керування фактично належним йому мотоциклом «Днепр-11».

Рухаючись на мотоциклі разом з пасажиром Н., К. при відсутності будь-яких перешкод та небезпеки в русі, на ділянці дороги, що вимагала від нього особливої уваги, оскільки праворуч та ліворуч від проїзної частини розташовувався глибокий кювет, не впорався з керуванням і допустив виїзд мотоцикла за межі проїзної частини, з подальшим його падінням у цей кювет, праворуч від дороги, і перекиданням.

В результаті ДТП пасажиру мотоцикла Н. спричинені тілесні ушкодження середньої тяжкості. 

Довідково: санкція частини 1 статті 286-1 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/2038/21.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.