flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 11-ть років позбавлення волі отримав обвинувачений за умисне вбивство

23 червня 2022, 14:42

За результатами розгляду обвинувального акту відносно громадянина К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області ухвалила вирок, відповідно до якого визнала громадянина К. винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначила покарання у виді позбавлення волі строком 11 (одинадцять років)  6 (шість) місяців з поміщенням до кримінально - виконавчої установи.

Інформаційно: громадянин К., рухаючись за кермом власного автомобіля «Honda Accord» помітив автомобіль марки «ВАЗ 21083», під керуванням громадянина Н., в салоні якого на передньому пасажирському кріслі знаходився громадянин М.. Знаходячись на вказаній автодорозі, керуючи автомобілем «Honda Accord», К. з мотивів помсти, на грунті раніше виниклих ревнощів, а також тривалих неприязнених відносин, вирішив наздогнати автомобіль «ВАЗ 21083» під керуванням Н. та заподіяти смерть пасажиру М.

Реалізуючи свій злочинний намір, К., в той же день та час, рухаючись за кермом власного автомобіля змусив автомобіль марки «ВАЗ 21083» під керуванням Н. зупинитись, а саме: перегородивши своїм автомобілем проїзну частину. Вийшовши із салону свого транспортного засобу, тримаючи в руках двохствольну мисливську гладкоствольну рушницю «ТОЗ-54», споряджену картечним мисливським патроном 12 калібру, почав направляти її в сторону лобового скла автомобіля марки «ВАЗ 21083», та підійшовши до вказаного автомобіля, наніс удар прикладом вказаної рушниці у лобове скло з правої сторони, після чого здійснив через лобове скло один прицільний постріл з гладкоствольної мисливської рушниці «ТОЗ-54» у бік пасажира М., який сидів на передньому пасажирському сидінні вказаного автомобіля, чим завдав останньому тілесні ушкодження, від який він помер на місці події.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  506/176/21.

Звертаємо увагу, що вирок суду не набрав законної сили!

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.