flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному, який вводив людей в оману відносно продажу дизельного пального

02 травня 2022, 09:55

Слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області за результатами розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу громадянину К., дії якого кваліфіковано за частиною 3 статті 190 КК України (шахрайство), постановив ухвалу, згідно якої було обрано підозрюваному К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, одночасно визначивши розмір застави у межах 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на 01 січня 2022 року) в сумі 49 620,00 гривень.

 

Інформаційно:  у громадянина К. виник злочинний умисел направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за допомогою здійснення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, для реалізації якого останній з використанням приватного мобільного телефону, який був підключений до мережі інтернет, в соціальній мережі «Facebook» в групі «Барахолка/Раздельная №1/Объявления» створив обліковий запис, на якому розмістив оголошення щодо продажу неіснуючого товару.  

Достовірно знаючи, що у зв’язку з військовою агресією Збройних Сил Російської Федерації проти України у державі виникають проблеми з поставками пального, громадянин К. на своїй сторінці в соціальній мережі виклав оголошення про продаж дизельного пального вартістю 30 гривень за 1 літр.

В подальшому, через всесвітню мережу Інтернет, за допомогою свого мобільного телефону, громадянин К. із створеного облікового запису в соціальній мережі «Facebook», під приводом продажу дизельного пального, якого у дійсності не мав, почав спілкування з громадянкою Н., яку запевнив, що зазначений товар є в наявності та буде відправлений одразу після перерахування частини грошових коштів у розмірі 5000 гривень на банківську картку. Будучи введеною в оману, громадянка Н. через мобільний додаток «Приват24» здійснила перерахування коштів в сумі 5000 гривень на зазначену банківську картку.

Отримавши обманним шляхом грошові кошти в сумі 5000 гривень, громадянин К. товар не надіслав та в подальшому отриманими грошовими коштами розпорядився на власний розсуд.

 

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили!

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/748/22.

 

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.