flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адмінсудам доручать розглядати нову категорію справ

28 липня 2014, 11:43

Адміністративна справа про тимчасову заборону розповсюдження та/або ретрансляції телерадіопрограм іноземних засобів масової інформації на території України вирішується судом протягом трьох днів після відкриття провадження.

Повноваження адміністративних судів розглядати вище вказані справи передбачено законопроектом №4263а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав», який сьогодні комітет ВР з питань верховенства права та правосуддя порекомендував прийняти за основу.

На подачу позову про тимчасову заборону розповсюдження телерадіопрограм іноземних ЗМІ пропонується уповноважити Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення.

Члени комітету вирішили, що цей законопроект потребує внесення деяких правок у підготовці до другого читання, адже авторами законопроекту не враховано питання інстанційної підсудності, тобто не визначено, який саме суд буде уповноважений розглядати згадану категорію справу – чи місцевий загальний як адміністративний, чи окружний адмінсуд, чи апеляційний, чи ВАСУ.

У проекті також не передбачена можливість і не визначено порядок оскарження прийнятого рішення, а це не узгоджується з принципами адміністративного судочинства.