flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін’юст підготував проект про запобігання корупції

28 липня 2014, 11:40

В Україні планується створити кілька органів з питань запобігання корупції, в обов’язки яких входитиме моніторинг способу життя владних осіб, перевірка поданих держслужбовцями щорічних декларацій тощо.

Створення таких органів, а саме – Національної ради з питань корупції. А також Національної комісії з питань запобігання корупції передбачено законопроектом «Про запобігання корупції», який опублікований Міністерством юстиції для обговорення.

Вказаним законопроектом визначаються правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зокрема, правила формування та реалізації антикорупційної політики, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, серед яких низка обмежень та заборон для публічних службовців, дієві інструменти запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в їх діяльності, система фінансового контролю щодо майнового стану таких осіб, закріплюються правила етичної поведінки на публічній службі, а також правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.

Як повідомляє «ЗіБ» з посиланням на прес-службу Міністерства, Мін’юст запрошує фізичних, юридичних осіб та їх об’єднання висловити свої коментарі, зауваження та пропозиції до проекту нормативно-правового акта.

Результати обговорення законопроекту будуть узагальнені Міністерством юстиції та з метою доопрацювання його положень обговорені на засіданні круглого столу за участі представників громадськості.

Коментарі, зауваження та пропозиції до проекту Закону України «Про запобігання корупції» прийматимуться до 16 червня 2014 року у письмовому вигляді за адресою: 01001 м. Київ, вул. Городецького, 13, а також в електронному вигляді на адресу: korz@minjust.gov.ua (контактний тел.: (044) 271-16-18).