flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер прийняла участь в семінарі на тему «Взаємодія між суддями та журналістами»

26 травня 2021, 11:46

         25 травня 2021 року голова (суддя-спікер) Роздільнянського районного суду Одеської області Теренчук Жанна Вікторівна прийняла участь в семінарі для суддів – спікерів апеляційних та місцевих судів на тему «Взаємодія між суддями та журналістами», який проводився за підтримки Проекту Ради Європи «Правова освіта у галузі свободи слова в Україні».

         Під час даного семінару обговорювались питання щодо європейських та національних стандартів між судовою владою та ЗМІ, висвітлення інформації про судові процеси та відправлення провосуддя, а також була оглянута практика Верховного Суду з розгляду справ про захист гідності, честі та ділової репутації.

           Крім того, Антоніо Таралло, суддя, Італія, поділився з учасниками семінару досвідом щодо поширення інформації про діяльність судів та взаємодії суддів зі ЗМІ: приклад Італія.

           Ольга Юркова, медіаекспертка, журналістка, співзасновниця проєкту StopFake, розповіла про маніпулювання інформацією стосовно судових процесів, неправдиві новини (фейк-ньюс) щодо суддів та діяльності судів.

            Отриманий досвід і знання будуть активно застосовуватись та впроваджуватись пресслужбою Роздільнянського районного суду Одеської області у комунікаційної діяльності.