flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

14 років позбавлення волі з конфіскацією майна за умисне вбивство з корисливих мотивів – ухвалено Вирок

12 жовтня 2020, 17:38

  Колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши матеріали обвинувального акту відносно громадянина К., дії якого кваліфіковано за пунктом 6 частини 2 статті 115 КК України, - умисне вбивство з корисливих мотивів, визнала громадянина К. винуватим та призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 (чотирнадцять) років з конфіскацією майна.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 505/3577/18.

 

Інформаційно: громадянин К., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вирішив проникнути на територію домоволодіння громадянки Н., з метою вбивства останньої та заволодіння її грошовими коштами.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на позбавлення життя громадянки Н. та заволодіння її грошовими коштами, громадянин К., діючи умисно, через паркан проник на територію домоволодіння громадянки Н.

Перебуваючи на території домоволодіння останньої, громадянин К. побачив, що громадянка Н. вийшла з будинку на подвір’я та в цей же час діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій в момент спричинення, взяв палицю, що знаходилась біля бокової хвіртки, скориставшись темним часом доби, перебуваючи позаду потерпілої, наніс нею 3 удари в область голови потерпілої, чим спричинив тілесні ушкодження, від яких громадянка Н. впала на землю.

Після цього, громадянин К., продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, направленого на протиправне позбавлення життя громадянки Н. та заволодіння її грошовими коштами, з мотивів явної неповаги до охоронюваних законом цінностей життя людини, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, розуміючи протиправний характер своїх дій в момент спричинення, з метою подолання опору потерпілої, тягнув останню до приміщення літньої кухні за різні частини тіла, а також за хустку, яка була зав’язана на шиї потерпілої, таким чином її душивши, чим спричинив тілесні ушкодження, внаслідок чого остання втратила свідомість та померла.

В подальшому, перебуваючи в приміщенні літньої кухні, а саме в житловій кімнаті, громадянин К. поклав потерпілу між двома ліжками, що були розташовані перпендикулярно в північно-східному куті кімнати, та накрив її подушками та ковдрами, що були на ліжках.

Після чого, громадянин К., діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою доведення свого злочинного умислу до кінця, перебуваючи в приміщенні літньої кухні та шукаючи матеріальні цінності, виявив в серванті грошові кошти в сумі 6000 гривень, дві золоті сережки у вигляді полу круга (полу місяць), вартістю 1638 гривень, а також золотий перстень з ромбовидним виробом у верхній частині, вартістю 2185 гривень. Вказаними золотими виробами та грошовими коштами громадянин К. заволодів та в подальшому розпорядився ними на власний розсуд.

В подальшому, з метою уникнути кримінальної відповідальності та скрити сліди злочину, громадянин К. почав розкидати на підлогу по кімнатах папір, газети, книжки та одяг, після чого їх підпалив та впевнившись, що у всіх приміщеннях будинку розгорівся вогонь, з місця вчинення кримінального правопорушення з викраденим майном зник.

 

Онлайн трансляція оголошення вироку за ПОСИЛАННЯМ.

Звертаємо Вашу увагу, що вирок суду не набрав законної сили.