flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив право особи щодо вільного розпорядження своїм майном

07 вересня 2020, 17:46

04 червня 2020 року позивач звернулась до Роздільнянського районного суду Одеської області з позовною заявою до К., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: М., про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням.

 

Дослідивши матеріали справи, суд визнав громадянку К., такою, що втратила право на користування житловим приміщенням будинку.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 511/929/20

 

Інформаційно: позивач відповідно до Договору дарування житлового будинку, є одноособовим власником житлового будинку з господарчими спорудами.

На момент продажу будинку на реєстраційному обліку перебував відповідач К., що підтверджується пунктом 16 Договору дарування та домовою книгою.

Ще на стадії збирання документів щодо оформлення договору дарування до К. ставилось питання знятися з реєстраційного обліку, та відповідач склала розписку, що бере на себе зобов’язання знятися з реєстраційного обліку до 20.06.2016 року, що підтверджується відповідною складеною власноручно відповідачем письмовою розпискою.

На даний час при оформленні документів щодо реалізації свого права власності в повному обсязі у позивача виникли труднощі в здійсненні свого права користування та розпорядження майном у зв’язку з тим, що в належному їй будинку зареєстрована особа, яка на даний час не є членом її сім’ї, самостійно за власним бажанням з обліку зніматись не може (не хоче).

Звертаємо увагу, що рішення суду не набрало законної сили.