flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8500 гривень штрафу за порушення правил перетинання державного кордону України

19 серпня 2020, 11:37

 

  18 серпня 2020 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення з відділу прикордонної служби «Степанівка» Подільського прикордонного загону Південного регіонального управління ДПС України, про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина К., дії якого кваліфіковані за частиною 2 статті 204-1 Кодексу України  про адміністративні правопорушення, - ті самі дії, вчинені групою осіб або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті.

Під час розгляду справи, судом було встановлено, що 10 серпня 2020 року о 05 годині 10 хвилин на ділянці відповідальності впс «Степанівка» в районі інформаційного покажчика №1/63, в 100 метрах від лінії державного кордону було виявлено та затримано особу без громадянства К., який спільно з громадянкою Російської Федерації Н. незаконно перетнули державний кордон України в обхід встановленого пункту пропуску за напрямком с. Стара Андріяшівка (РМ) – с. Розалівка (Україна), в пішому порядку без вантажу. Своїми діями особа без громадянства К., порушив вимоги абзацу 1 статті 9 Закону України «Про державний кордон України», тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 204-1 КУпАП.

Суддя Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку щодо визнання громадянина К. винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 204-1 КУпАП та наклав стягнення у виді штрафу в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п’ятсот) гривень..

Також, відповідно до вимог статті 40-1 КУпАП, з громадянина К. стягнено судовий збір в сумі 420,40 гривень, оскільки судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №511/1432/20

Звертаємо Вашу увагу, що постанова суду не набрала законної сили

 

ІНФОРМАЦІЙНО:

Згідно статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.