flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Притягнено до відповідальності правопорушника за злісну непокору законній вимозі працівників поліції

11 серпня 2020, 09:25

До Роздільнянського районного суду Одеської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення відносно громадянина Н., дії якого кваліфіковано за статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення громадянина Н., суд визнав його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 185 КУпАП, на наклав на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 136 (сто тридцять шість) гривень.

Крім того, відповідно до норм діючого законодавства з правопорушника було стягнуто судовий збір в розмірі 420, 40 гривень в дохід держави.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 511/1376/20

  Інформаційно: громадянин Н., на 440 км. автошляху Київ-Одеса, вчинив злісну непокору законній вимозі працівників поліції, а саме, керуючи автомобілем DAF, порушивши правила дорожнього руху, на вимогу працівників поліції пред’явити посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль відмовився.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до положень статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.