flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За нецензурну лайку – штраф!

06 серпня 2020, 16:32

До Роздільнянського районного суду Одеської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян,  відносно громадянина К.

В судовому засіданні громадянин К. свою вину визнав повністю, та пояснив, що у нього виникла сварка з сусідкою, під час якої вони виражалися грубою нецензурною лайкою на адресу один одного.

Дослідивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що громадянин К. вчинив адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173 КУпАП, та наклав на останнього адміністративне стягнення у вигляді трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 (п’ятдесят одну) гривню.

Крім того, відповідно до норм діючого законодавства з правопорушника було стягнуто судовий збір в розмірі 420, 40 гривень в дохід держави.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №511/1332/20

Звертаємо Вашу увагу, що постанова суду не набрала законної сили

 

ІНФОРМАЦІЙНО:

Згідно статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.