flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві родини друзів

25 червня 2020, 16:56

    25 червня 2020 року, колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області  в підготовчому судовому засіданні розглянула клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу обвинуваченому С.

За результатами розгляду клопотання, було обрано відносно обвинуваченого С. у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 1 ст. 263, ч.4 ст. 187, п.п.1,6 ч.2 ст. 115 КК України, запобіжний захід – у вигляді тримання під вартою на строк 60 (шістдесят) діб.

В підготовчому судовому засіданні захисником обвинуваченого подано клопотання про повернення обвинувального акту.

Колегією суддів відкладено підготовче судове засідання для ознайомлення прокурора з поданим клопотанням.

 Наступне підготовче судове засідання призначено на 30.06.2020 року на 09:00 годині.

  Головуючий суддя(суддя доповідач): Гринчак С.І., судді Ільяшук А.В., Панчук А.І.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 518/771/20

Інформаційно: громадянин С. придбав у невстановленої досудовим розслідуванням особи обріз двоствольної мисливської рушниці.

У подальшому, С. з метою незаконного збагачення, перебуваючи у дружніх відносинах з родиною А., та будучи обізнаним про їх матеріальний стан, 01.03.2019 року в період часу з 19:00 по 23:00 годину, озброївшись заздалегідь заготовленим обрізом двоствольної мисливської рушниці та патронами 16-го калібру до нього, на автомобілі марки «ВАЗ 21063» за місцем мешкання родини А. Будучи обізнаним про розташування будівель в домогосподарстві потерпілих, а також розміщення кімнат, С. направився до вхідних дверей будинку та покликав А., який у свою чергу, не підозрюючи про наміри С., перебуваючи з останнім у дружніх відносинах, запросив його пройти до приміщення кухні та випити каву.

С. перебуваючи у приміщенні кухні, використовуючи завчасно приготовлений обріз двоствольної мисливської рушниці, з метою вбивства А. здійснив у нього три ціленаправлених постріли. Щоб бути впевненим, що потерпілий не вижив  здійснив другий постріл у передню частину грудної клітини. Від отриманих тілесних ушкоджень А. втратив свідомість та помер на місці. Далі С. перезарядив зброю та здійснив вистріл в область правої половини крижі А.

Після цього, С. перезарядивши  рушницю, зайшов всередину будинку, де побачив  дружину вбитого, яка почала бігти від нього. Наздогнавши її та здійснив постріл впритул до задньої поверхні  грудної клітини жінки, в результаті чого остання впала на підлогу та від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці.

Вбивши потерпілих, знаючи місце знаходження наявних у них грошових коштів та заволодівши ключем від сейфу викрав приблизно 10000  доларів США та 30000 грн, які привласнив та розпорядився на власний розсуд.