flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за фактом розбійного нападу, поєднаного з проникненням у житло

11 червня 2020, 16:50

Колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадян К. та Н., дії яких кваліфіковано за частиною 3 статті 187 КК України, -  розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, визнала громадян К. та Н. винуватими у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 КК України.

На підставі викладеного, суд призначив громадянину К. покарання у виді позбавлення волі строком  на 7 років з конфіскацією майна з відбуванням покарання у кримінально – виконавчій установі.

Громадянину Н. у виді позбавлення волі строком  на 7 років з конфіскацією майна з відбуванням покарання у кримінально – виконавчій установі.

Крім того, відповідно до частини 1 статті 71 КК України, до призначеного покарання  частково приєднано невідбуту  частину покарання  за вироком  Котовського міськрайнного суду Одеської області від 19.12.2017 року у виді 2 місяців позбавлення волі та призначено громадянину Н. остаточне покарання строком 7 років 2 місяці позбавлення волі з конфіскацією майна з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі. 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 505/787/19.

Інформаційно: громадяни К. та Н., 16.12.2018 року, приблизно о 04:30-40 годині, перебуваючи на вулиці, діючи за попередньою змовою (домовившись раніше) вирішили проникнути до приміщення, де розташований заклад гральних автоматів з реалізації національних лотерей під вивіскою «Спорт-лото», з метою заволодіння чужим для них майном шляхом вчинення розбійного нападу. Діючи умисно, з метою незаконного збагачення, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків у вигляді завдання матеріальної шкоди потерпілим, діючи з прямим умислом, громадяни К. та Н. в цей же день та час,  шляхом вільного доступу проникли до вищевказаною приміщення, де громадянин Н. перебуваючи в залі приміщення став слідкувати за вхідними дверима та оточуючою обстановкою, з метою попередити громадянина К., про ймовірну небезпеку та перекрити вихід для працівника закладу, а громадянин К. в цей час, діставши з кишені предмет схожий на ніж, з метою подальшого подолання супротиву потерпілої, приставив його до тулуба касира та став висловлювати на її адресу погрози застосування насильства небезпечного для життя та здоров'я , якщо вона добровільно не віддасть йому наявні у сейфі грошові кошти. Перебуваючи в безпорадному стані потерпіла, реально сприйнявши погрозу насильства небезпечного для життя та здоров'я, як таку, що дійсно може бути реалізована, намагаючись в цій ситуації врятуватися та будучи психологічно подавленою, вказала на ключ від сейфа, за допомогою якого вона відкрила металевий сейф, а громадянин К. відчинив двері в металевому сейфі та забрав наявні грошові кошти в сумі 19 150 грн., з яких частину згодом передав громадянину Н.

Заволодівши вказаними грошовими коштами громадянин К. та Н. з місця вчинення кримінального правопорушення зникли, розпорядившись викраденими грошовими коштами на власний розсуд, завдавши потерпілій матеріальний збиток на суму 19 150 грн.

Звертаємо увагу, що вирок суду не набрав законної сили!