flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил перетинання державного кордону України, особа отримала штраф в розмірі 3400 гривень

07 травня 2020, 16:56

07 квітня 2020 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення з відділу прикордонної служби «Роздільна» Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління ДПС України, про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина К., дії якого кваліфіковані за частиною 1 статті 204-1 Кодексу України  про адміністративні правопорушення, тобто перетинання або спроба перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з використанням підробленого документа чи таких, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади.

Під час розгляду справи, судом було встановлено, що 01 травня 2020 року о 16 годині 50 хвилин на ділянці відповідальності впс «Степанівка» впс «Роздільна» в районі інформаційного покажчика №1/110, в 100 метрах від лінії державного кордону було виявлено та запрошено громадянина України К., який намагався перетнути державний кордон України в обхід встановленого пункту пропуску за напрямком село Павлівка (Україна) – село Новокотовськ (РМ), в пішому порядку без вантажу. Своїми діями громадянин К. порушив вимоги абзацу 1 статті 9 Закону України «Про Державний кордон України», тобто вчинив адміністративне правопорушення, за що передбачена відповідальність частиною 1 статті 204-1 КУпАП.

Суддя Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку щодо визнання громадянина К. винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 204-1 КУпАП та наклав стягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 (три тисячі чотириста) гривень.

Також, відповідно до вимог статті 40-1 КУпАП, з громадянина К. стягнено судовий збір в сумі 420,40 гривень, оскільки судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №511/755/20

Звертаємо Вашу увагу, що постанова суду не набрала законної сили

 

ІНФОРМАЦІЙНО:

Згідно статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови – не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

У разі несплати штрафу в установлений законом строк постанова про адміністративне стягнення згідно із статтею 308 КУпАП буде надіслана для примусового виконання до відділу Державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцем знаходження його майна в порядку, встановленому законом.