flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено розгляд кримінального провадження за фактом розбійного нападу в с.Дачне Біляївського району Одеської області

27 вересня 2017, 12:04

Відкладено розгляд кримінального провадження  за фактом розбійного нападу в с.Дачне Біляївського району Одеської області

22.09.2017р. за клопотанням підсудних відкладено розгляд кримінального провадження відносно громадянина Л., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263, ч.3 ст. 187, ч. 2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України ( носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської) та бойових припасів до неї без передбаченого законом дозволу; носіння кастету без передбаченого законом дозволу; напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насиллям, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло; вчинення особою з прямим умислом дій, безпосередньо спрямованих на вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, з корисливих мотивів, якщо при цьому особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від її волі), громадянами З., Н., О., які обвинувачуються за ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насиллям, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло).

Наступне судове засідання відбудеться 24 жовтня 2017 року о 11 год. 00 хв.

Головуючий суддя Іванова О.В. члени колегії – судді Ільяшук А.В., Теренчук  Ж.В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 496/1885/15-к.

Інформаційно: в лютому 2015 року громадянин Л. з корисливих мотивів, вступив у попередню злочину змову з громадянами З, Н. та О., на скоєння розбійного нападу на сім`ю Ц, розподіливши між собою ролі, відповідно яких громадянин Л. виступав організатором злочину та разом з громадянином О. повинен був проникнути до будинку громадянина Ц, скоїти напад, після чого рацією визвати на допомогу Н., а після заволодіння майном телефоном  викликати З.

В подальшому громадяни Л. разом з О. через вхідні двері проникли у приміщення будинку та помітили громадянина Ц., який сидів за обіднім столом. Громадянин Л.  з корисних мотивів, маючи умисел на спричинення смерті останнього, з раніше приготовленого пістолету системи наган  з пристроєм для безшумної стрільби, скоїв три постріли на ураження в бік громадянина Ц., спричинивши останньому тілесні ушкодження.

Після чого, громадянин Ц., з дружиною та знайомим вчинили активний супротив нападникам, в ході якого затримали громадянина Л. на місці злочину, а інші з місця події злочину зникли.