flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у вчиненні замаху на умисне вбивство в селі Гребеники Роздільнянського району Одеської області

23 лютого 2023, 17:54

Роздільнянським районним судом Одеської області застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваного К., дії якого кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство), строком на 60 днів та одночасно визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 214 720,00 гривень.

Інформаційно: між К., який перебував у стані алкогольного сп’яніння та його сусідом Я., виникла сварка на ґрунті довготривалих неприязних відносин, в ході якої до вищевказаних осіб підійшла співмешканка останнього Т., після чого у К. виник злочинний умисел, направлений на позбавлення життя Я.

З метою реалізації своїх протиправних намірів, К. попрямував до свого будинку, де з сейфу взяв вказану мисливську рушницю, та здійснив не менше 3-х пострілів, влучивши в Т., внаслідок чого остання отримала тілесні ушкодження у вигляді двох вогнепальних поранень.

Проте, виконавши усі дії, необхідні для доведення злочину до кінця (умисного вбивства) завершити його не зміг з причин, які не залежали від його волі, оскільки потерпілі Я. та Т. сховалися за господарськими будівлями на території свого домоволодіння, після чого К. з місця вчинення злочину втік.

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили!

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/491/23.

Повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини 1 статті 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.