flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дев’ять років позбавлення волі за незаконне заволодіння транспортним засобом та вчинення розбійного нападу – ухвалено Вирок

16 лютого 2023, 18:01

Роздільнянським районним судом Одеської області ухвалено вирок за результатами розгляду обвинувального акту відносно громадянина К., дії якого кваліфікована за ч.3 ст.289, ч.1 ст.187 КК України, відповідно до якого громадянина К. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.187, ч. 3 ст.289 КК України та призначено йому покарання:

- за  ч.1 ст.187 КК України - у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки;

- за ч.3 ст.289 КК України - у виді позбавлення волі на строк 9 (дев’ять)  років  з конфіскацією майна.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим призначено обвинуваченому К. остаточне покарання у виді 9 (дев’яти)  років позбавлення волі з  конфіскацією майна.

 

Інформаційно: громадянин К., знаходячись в автомобілі марки «KIA OPTIMA», яким керував потерпілий Д., вирішив незаконно заволодіти вказаним транспортним засобом.

Реалізуючи свій злочинний намір, К., діючи умисно, з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я водія Д., діславши патрон до патронника, направив предмет зовні схожий на пістолет Макарова в сторону потерпілого Д., примусив останнього виконувати його вказівки, та залишити транспортний засіб, ігноруючи волю Д., сів за кермо автомобіля марки «KIA OPTIMA», і таким чином незаконно заволодів транспортним засобом, та в подальшому на вказаному автомобілі зник з місця події у невідомому напрямку.

Крім цього, К., знаходячись в автомобілі марки «KIA OPTIMA», за вищевикладених обставин, направив предмет зовні схожий на пістолет Макарова на потерпілого Д. та утримуючи його на прицілі, незаконно відкрито заволодів мобільним телефоном марки «Honor 9 lite» та грошовими коштами у розмірі 500 гривень.

 

Звертаємо Вашу увагу, що вирок суду не набрав законної сили!

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/396/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.