flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні вбивства своєї знайомої

16 лютого 2023, 16:36

Роздільнянським районним судом Одеської області продовжено строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному П., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Інформаційно: у вечірній час доби, П. зустрівся зі своєю знайомою В., з якою раніше не підтримував дружніх стосунків та між ними зав’язалась розмова. В ході розмови П. запропонував В. пройти до нього до дому, та випити пива, на що остання погодилась. Після чого вони направились до дому П.

Під час вживання спиртних напоїв між П. та В. на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, виникла сварка, в ході якої у П. виник злочинний умисел, направлений на умисне вбивство В.

Реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на умисне позбавлення життя своєї знайомої В., в той же день, П., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з мотивів злості, дістав рушницю, підійшов до В., під приводом ніби - то демонстрування зброї, дослав патрон в патронник та здійснив один постріл в голову потерпілій, в результаті якого остання померла.

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили!

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/2719/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини 1 статті 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.