flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під домашній арешт відправили підозрюваного за незаконне переправлення осіб через державний кордон України

31 жовтня 2022, 17:55

Роздільнянським районним судом Одеської області за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному К., дії якого кваліфіковано за частиною 3 статті 332 КК України обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний період доби.

Інформаційно: К. домовився з невстановленою в ході досудового розслідування особою на ім’я Р., допомогти йому незаконно переправити громадянина Д. та громадянина П. з території України на територію Республіки Молдова (Придністров’я) через лінію державного кордону України, поза пунктами пропуску за грошову винагороду, при цьому розподілили між собою ролі, а саме: К. повинен був організувати перевезення вищезазначених осіб з м. Одеси до с. Розалівка Роздільнянського району Одеської області, а невстановлена особа на ім’я Р., безпосередньо з с. Розалівка Роздільнянського району Одеської області буде переправляти цих осіб через державний кордон України поза межами пунктів пропуску. За виконання вказаної домовленості К. мав отримати грошову винагороду у сумі 600 доларів США.

Надалі, К. з метою виконання попередньої домовленості з невстановленою слідством особою на ім’я Р., попросив свого знайомого Ж. здійснити перевезення громадянина Д. та громадянина П. з м. Одеси до с. Розалівка Роздільнянського району Одеської області, на що останній погодився. При цьому Ж. не був обізнаний про намір К. організувати незаконне переправлення осіб через кордон. К. повідомив Ж. про те, що той має отримати від невстановленої в ході досудового розслідування особи 300 доларів США та 12 тис гривень на карту грошовим переказом, які має передати К.

Так, в ранковий час, Ж. отримавши від К. вказівку, на власному автомобілі, разом з громадянином Д. та громадянином П. вирушив з м. Одеси в напрямку с. Розалівка Роздільнянського району Одеської області, де в подальшому при в’їзді до с. Кучурган Роздільнянського району Одеської області, вказаних осіб було затримано співробітниками відділу прикордонної служби.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/2301/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини 3 статті 332 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.