flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія, який в стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП відправили під домашній арешт

13 жовтня 2022, 18:06

Роздільнянським районним судом Одеської області за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний період доби.

Інформаційно: громадянин К., керуючи власним автомобілем в стані алкогольного сп’яніння (3,26%), створив небезпеку для життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху, та під час зустрічного роз’їзду не дотримався безпечного бічного інтервалу, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з мотоциклом, що призвело до його перекидання і падіння мотоцикліста на проїзну частину.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/2139/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Довідково: санкція частини 1 статті 286-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.