flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою підозрюваному у вчиненні умисного вбиства

27 травня 2022, 14:21

Слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області за результатами розгляду клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання  під вартою підозрюваному К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), постановив ухвалу, відповідно до якої продовжив строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному К., одночасно визнавчивши розмір застави у межах 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на 01 січня 2022 року) в сумі 198 480 гривень.

Інформаційно: громадянин К. на протязі дня вживав алкогольні напої. В подальшому, знаходячись на території домоволодіння, де проживав разом із Н., за яким доглядав, так як останній мав інвалідність ІІ групи, і не міг самостійно про себе дбати, К. зайшов в кімнату, де на ліжку сидів Н.

В цей час між К. та Н. виник конфлікт, оскільки Н. не зміг самостійно сходити до туалету та забруднив постіль, що розгнівало К. В цей час у останнього виник умисел направлений на умисне вбивство Н. та з цією метою, К., на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, пішов до веранди будинку, де взяв сокиру, підійшов до Н., який сидів на ліжку, та  наніс йому два удари обухом сокири в область лобної кістки черепу, в результаті чого останній за короткий проміжок часу від отриманих травм помер на місці.

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили! 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/599/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.