flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного, який посягав на життя працівника правоохоронного органу

14 травня 2022, 10:29

Слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу відносно громадянина К., дії якого кваліфіковано за статтею 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу), постановив ухвалу, відповідно до якої було обрано підозрюваному К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Інформаційно: під час проведення фільтраційних заходів, проходячи поблизу домоволодіння, що розташоване в смт Лиманське Роздільнянського району Одеської області, було помічено на подвір’ї підозрілу особу, в зв’язку з чим, на місце викликали працівника Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області, який був задіяний до контрдиверсійних оперативно – бойових заходів.

Далі, працівник Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області із працівником Національної гвардії України та Служби безпеки України, достовірно знаючи про наявність чоловіка в приміщенні квартири, голосно почали надавати команди щодо залишення приміщення квартири та виходу на вулицю, з метою перевірки підозрілого чоловіка К.

В подальшому, у К. виник умисел на умисне позбавлення життя працівника правоохоронного органу.

Реалізуючи свій злочинний умисел, з метою позбавлення життя працівника правоохоронного органу, достовірно знаючи, що в приміщенні будинку перебуває його рушниця, яка належить йому на праві приватної власності, взяв із сейфу вказану рушницю та здійснив постріл в бік працівників правоохоронних органів, внаслідок чого працівник поліції отримав наскрізне вогнепальне поранення шиї.

 

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили! 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/855/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.