flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваних в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України

18 квітня 2022, 16:12

Роздільнянським районним судом Одеської області задоволено клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно громадян К. та Н., які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України,  вчинене з корисливих мотивів).

Санкція частини 3 статті 332 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Інфомаційно: у громадян К. та Н. виник злочинний намір, направлений на організацію незаконного переправлення осіб через Державний кордон України за грошову винагороду. У подальшому, реалізуючи свій злочинний намір, К. спільно з Н., перебуваючи в м. Чорноморськ Одеської області, підшукали 6 осіб, яким необхідно було потрапити на територію Республіки Молдова. 

За свої послуги К. та Н. взяли з кожного по 2500 доларів США.

Однак, вказані особи були затримані на одному з блок постів, а злочинний намір направлений на організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України було викрито.

Звертаємо Вашу увагу, що ухвала суду не набрала законної сили!

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/656/22.

Пресслужба суду повідомляє, що відповідно до частини першої статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.