flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три роки позбавлення волі отримав обвинувачений за зґвалтування літньої жінки

16 лютого 2021, 17:54

Суддя Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши обвинувальний акт відносно обвинуваченого К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 152 КК України визнав останнього винуватим у вчиненні вказаного злочину та призначив покарання у виді 3-х років позбавлення волі.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  511/1764/20.

Інформаційно: обвинувачений К. перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою влаштування на нічліг, прибув до домоволодіння потерпілої, 1958 року народження.

Зайшовши в будинок через незачинені на запираючий пристрій двері, обвинувачений К. пройшов до приміщення кухні, де спала потерпіла. В цей момент у обвинуваченого виник умисел, направлений на зґвалтування потерпілої.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на вчинення дій сексуального характеру, обвинувачений К. знаходячись в кухні будинку, підійшов до ліжка, на якому лежала потерпіла, та усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи умисно, нехтуючи правом на статеву свободу, статеву недоторканість, волю, честь і свободу особи, з метою задоволення власної статевої пристрасті, з мотивів сексуального характеру, сів зверху на потерпілу та наніс їй декілька ударів кулаками в обличчя, чим подолав опір останньої. В результаті вказаних дій потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді поверхневої забито-рваної рани правої надбрівної дуги, поодиноких синців і саден переважно у ділянці правої половини обличчя, які згідно з критеріями «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» 1995 року відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Подолавши застосуванням насильства волю потерпілої чинити опір, обвинувачений К. утримуючі потерпілу рукам вчинив відносно неї дії сексуального характеру, пов’язані з вагінальним та анальним проникненням в тіло без добровільної згоди потерпілої (зґвалтування) за допомогою власних геніталій.

 

Звертаємо увагу, що вирок суду не набрав законної сили!