flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

850 гривень штрафу – за нанесення легких тілесних ушкоджень!

05 лютого 2021, 15:35

Роздільнянським районним судом Одеської області розглянуто обвинувальний акт в спрощеному порядку відносно громадянина К., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 125 КК України - умисне легке тілесне ушкодження.

Інформаційно: о 21 годині 03 хвилини, в ході сварки, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, громадянин К., діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень та усвідомлюючи при цьому суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки, завдав біля 8 ударів своїми руками в область голови та обличчя громадянці Н., чим спричинив останній тілесне ушкодження у вигляді поверхневої забитої рани лівої надбрівної дуги, синців у ділянках очних ямок та синців обох губ зліва, яке не є небезпечним для життя, мають скороминущі наслідки тривалістю не більше 6-ти діб, і за цим критерієм згідно п.2.3.5. «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

За результатами розгляду обвинувального акту суд визнав обвинуваченого К. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого частиною 1 статті 125 КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №511/143/21.