flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок по кримінальній справі щодо вбивства Д.Лукяненко

21 січня 2021, 09:22

Сьогодні, 20 січня 2021 року колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області дослідивши матеріали обвинувального акту відносно громадянина Т., дії якого кваліфіковано за ч.2 ст.146 КК України, як незаконне позбавлення волі, вчинене щодо малолітнього, ч.2 ст.15 ч.4 ст.152 КК України, як закінчений замах на зґвалтування, вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій, вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, п.п. 2, 9, ч.2 ст.115 КК України, як умисне вбивство малолітньої дитини, з метою приховати інший злочин та ч.1 ст.297 КК України, яке кваліфікується як наруга над тілом померлого, визнала громадянина Т. винуватим у вчиненні злочинів за ч. 2 ст.146, ч.2 ст.15 ч.4 ст.152,  п.п. 2, 9, ч.2 ст.115 КК України, та за сукупністю злочинів призначила покарання у виді позбавлення волі строком  на 15 років із поміщенням до кримінально-виконавчої установи.

За ч.1 ст.297 КК України громадянин Т. виправданий у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

Цивільний позов потерпілих до Т. задоволено частково та присуджено до стягнення матеріальної шкоди в сумі 36 133 грн. та моральну шкоду в розмірі 800 000 грн.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 499/976/19.

 

Інформаційно:  громадянин Т. 13.06.2019 року, з метою реалізації свого злочинного умислу направленого на зґвалтування малолітньої Л. та зловживаючи її довірою, запропонував останній зайти до нього на подвір’я будинку, що розташоване в смт. Іванівка, Одеської області. Дитина не усвідомлюючи будь-яких злочинних дій з боку громадянина Т., зайшла до нього у двір. Останній застосувавши до дівчинки фізичне насильство, затягнув її до приміщення та вчинив дії спрямовані на зґвалтування малолітньої Л. Не довівши до кінця свій злочинний намір, з метою укриття вчинених ним злочинів та через страх бути покараним за вчинені ним дії, громадянин Т. вирішив вчинити умисне вбивство малолітньої Л. Знерухомивши дитину, громадянин Т. переніс останню до підвального приміщення, яке розташоване у вказаному господарському приміщенні, де вбив.

Після незаконного позбавлення волі потерпілої, вчинення закінченого на зґвалтування замаху та умисного вбивства малолітньої Л., громадянин Т., усвідомлюючи злочинність скоєних ним дій, вирішив сховати тіло та занурив його в нечистоти вигрібної ями. Одяг потерпілої з метою знищення слідів вчиненого ним кримінального правопорушення, Т. спалив.

 

Звертаємо увагу, що вирок суду не набрав законної сили!