flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безвідповідального батька позбавлено батьківських прав.

05 березня 2018, 11:50

05 березня 2018 року рішенням Роздільнянського районного суду Одеської області за невиконання обов'язків по вихованню двох неповнолітніх дітей, громадянина Н., 1986 року народження позбавлено батьківських прав.

Так, за рішенням суду мати дітей звернулась до суду з позовом до свого колишнього чоловіка про позбавлення батьківських прав, оскільки останній ухиляється від свого обов’язку по вихованню та утриманню їх спільних дітей: сина Кирила, 2007 року народження та доньки Валерії, 2009 року народження.

Батько з дітьми не проживає, зареєстрований та проживає в іншій місцевості. Аліменти стягнуті на утримання дітей, він не сплачує та станом на 15.11.2017 року має заборгованість в розмірі 81557,92 грн.

Позивач самостійно забезпечує та виховує сина та доньку.

Згідно акту обстеження, умови проживання дітей задовільні, є всі необхідні меблі, побутова техніка, водопровід, електропостачання та газове опалення. Створенні всі необхідні умови для  проживання та розвитку дітей.

Згідно характеристк, наданих шкільним закладом діти - дисципліновані, працелюбні, уважні.  На уроках завжди активні. Класні, шкільні батьківські збори та свята відвідує тільки мати, яка цікавиться навчанням та поведінкою дитей в школі. Батько жодного разу не відвідував батьківські збори та свята.

Рішенням Роздільнянської районної державної адміністрації, як органом опіки та піклування відмовлено в наданні висновку про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина Н. відносно його неповнолітніх дітей, у зв’язку з тим, що відповідач  був відсутній на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.

В судове засідання відповідач також не з’явився, хоча в матеріалах справи є поштове повідомлення з відміткою про отримання громадянином Н. судової повістки з копіями відповідних документів.

Декларацією прав дитини, проголошеною Генеральною Ассамблеєю 20 листопада 1959 року, дитина, якщо це можливо, повинна рости під опікою і відповідальністю своїх батьків і в атмосфері любові та матеріального забезпечення.

Відповідно до ст.51 Конституції  України обов"язок кожного громадянина України піклуватися про дітей.

Суд не погодився  з рішенням Роздільнянської районної державної адміністрації, як органом опіки та піклування та позбавив громадянина Н. батьківських прав відносно сина Кирила, 2007 року народження та доньки Валерії, 2009 року народження.

Судом з відповідача на користь держави зтягнуто 640 гривень судового збору.

 

З повним текстом рішення можливо ознайомитись в ЄДРСР за № 511/2649/17.

 

Зазначаємо, що рішення суду ще не набрало законної сили.